Evenementen organiseren is een stiel apart. Je moet van veel markten thuis zijn om dit telkens weer tot een goed einde te kunnen brengen. Niet alleen wordt er van je verwacht dat je je flexibel kunt opstellen; je moet een echte kameleon zijn om je telkens weer aan te passen aan verschillende vragen en verschillende soorten klanten. Iedereen verwacht wat anders, en daar moet jij telkens met een glimlach op in kunnen spelen. Hier lees je welke basics je nodig hebt om aan de slag te kunnen gaan als een succesvolle evenementenplanner.

Mensenkennis als beginpunt

Events organiseren, dat is werken met mensen. Altijd en overal. Je hebt klanten aan wiens wensen je moet voldoen, en je moet kunnen samenwerken met andere professionals in het werkveld en met eventueel personeel. Mensenkennis heb je of heb je niet, maar door regelmatig met mensen om te gaan, kun je er in elk geval wel in bijleren. Op die manier weet je hoe je met twijfelaars, veeleisende klanten en wispelturige klanten kunt omgaan. Geduldig zijn is alvast een goed begin, net als het maken van correcte afspraken en deze ook nakomen. Al de rest volgt vanzelf wel.

Toffe locaties

Een andere grote troef als eventplanner, is het beschikken over toffe locaties om feestjes en evenementen te laten doorgaan. Durf hier zeker out of the box te denken. Uiteraard moet je ervoor zorgen dat je locatie bij alle weersomstandigheden bruikbaar is. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van een stretchtent? Zo’n tent kun je volledig op maat laten maken en ze kan zowel in het binnenland als in het buitenland geleverd worden. Je laat ze maken in de kleur die jij wil, of je laat er reclame voor je bedrijf op drukken. Voor kleinschalige feestjes of om een terras te overkappen, is een kleine stretchtent voldoende. Zo’n overkapping zorgt meteen voor een gezellige sfeer, waarbij je gasten meteen droog of beschut tegen de wind staan. Het grote voordeel aan zo’n kleine stretchtent is dat ze gemakkelijk op te stellen en weer af te breken is. Je kiest dus zelf wanneer je ze gebruikt en wanneer niet. Wil je je stretchtent het hele jaar door kunnen gebruiken? Dan kies je het best voor een stretchtent met zijwanden. De zijwanden zorgen ervoor dat je gasten beschut zijn tegen regen en wind en dat je tent nog stabieler staat dan wanneer ze geen zijwanden heeft. Een stretchtent met zijwanden ziet er nog altijd heel tof en sfeervol uit, je hoeft dus niet in te boeten op sfeer en gezelligheid.

Onvergetelijke concepten

Verder is het altijd een grote troef wanneer je originele concepten kunt aanbieden. Laat je niet meteen afremmen als een idee onhaalbaar lijkt, mits enkele aanpassingen zijn ideeën soms wel te verwezenlijken. Ook hier is ‘out of the box’- denken een meerwaarde.