Wanneer je elk jaar een cadeau moet kopen voor dezelfde mensen, is het na verloop van tijd niet meer zo eenvoudig om origineel te zijn. Als je dan eens vraagt wat ze kunnen gebruiken of wat ze graag willen hebben als verjaardags- of kerstgeschenk is vaak de reactie dat je niets moet kopen. Toch wil je vaak niet met lege handen aankomen en ga je verwoed op zoek naar een leuk geschenk. In dit artikel geven we je enkele tips.

Leuke verjaardagsgeschenken

Indien je een grote familie of veel vrienden hebt, is het in eerste instantie al niet eenvoudig om alle verjaardagen steeds te onthouden. Sociale media is hier wel een hulp in geworden, maar niet iedereen heeft een profiel op sociale media waardoor je dus niet bij elke verjaardag een herinnering krijgt. Wat dan wel kan helpen is een verjaardagskalender waarop je elke belangrijke verjaardag kan schrijven.

Dit is meteen ook al een tip voor een leuk verjaardagsgeschenk. Zeker voor ouders of grootouders is het leuk om een verjaardagskalender te krijgen die volledig zelf is gemaakt. Je van namelijk vandaag de dag heel eenvoudig een verjaardagskalender laten maken met elke maand een leuke foto van kinderen en eventuele kleinkinderen. Wanneer iemand bijvoorbeeld in mei jarig is, kan je die maand bijvoorbeeld ook een foto van die persoon gebruiken. Je hebt in ieder geval mogelijkheden genoeg. 

Andere leuke cadeaus zijn het geven van ervaringen. Wanneer je weet dat iemand graag een weekendje weg gaat, kan je hier bijvoorbeeld een bon voor geven. Dit is natuurlijk al aan de iets duurdere kant, maar je hebt hier veel mogelijkheden in zoals een bon voor een museumbezoek of brunch in een tof adresje. Veel mensen zijn bovendien veel blijer met een ervaring dan met iets materieels. 

Originele kerstcadeaus

Naast verjaardagen is de kerstperiode de tweede belangrijkste aangelegenheid om cadeaus aan elkaar te geven. Vaak liggen die al enige tijd onder de kerstboom waardoor het gissen kan beginnen. Originele kerstcadeaus zijn na verloop van tijd ook niet meer zo heel eenvoudig. Vaak kan je de cadeaus die je voor een verjaardag geeft ook gebruiken als kerstcadeau, maar je moet nu eenmaal wel inspiratie hebben. 

Voor ouders of grootouders zijn cadeaus met foto’s van hun gezin of familie altijd een schot in de roos. Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld een muismat, kop of een placemat. Zo kunnen ze hun familie al zien wanneer ze starten aan de dag met een ontbijt. Daarnaast kan je ook veel producten bestellen tegenwoordig waar je een bepaalde boodschap op kan laten graveren. Meestal is dit iets in de aard van beste mama of papa maar je kan hier ook zo origineel in zijn als je zelf wil. Wel moet je er natuurlijk mee rekening houden dat je geen lange teksten kan laten drukken. Vaak is dit maar beperkt tot een aantal woorden.